falling word

madah wacana umi madah wacana umi madah wacana umi madah wacana umi madah wacana umi madah wacana umi madah wacana umi madah wacana umi madah wacana umi madah wacana umi madah wacana umi madah wacana umi madah wacana umi madah wacana umi madah wacana umi madah wacana umi madah wacana umi madah wacana umi madah wacana umi madah wacana umi

myname

D20102043933 - ELB23 - PPG/PJJ 2011-2015 - PENSYARAH : EN. MODI BIN LAKULU

Monday, 26 September 2011

Sistem Pengurusan Sekolah Kualiti Cartoons Myspace Comments
MyNiceProfile.com

Pernah dengar ke Sistem Pengurusan Sekolah Kualiti atau singkatannya SPSK? Untuk pengetahuan kawan-kawan umi, di Negeri Selangor terdapat 20 buah sekolah menengah dan 20 buah sekolah rendah yang telah diturunkan SPSK oleh pihak Jabatan Pelajaran Selangor. Salah sebuah yg terpilih ialah sekolah uni. Ianya mengandungi beberapa proses kerja contohnya seperti PK01 -pengurusan panatia. PK02- pengurusan mesyuarat, ada pengurusan peperiksaan, pengurusan pencerapan, pengurusan pembelajaran dan pengajaran sehinggalah ke PK14.
Sebenarnya setiap yg kita buat mestilah mengikut proses kerja, setiap kerja mesti dapat dibuktikan agar dapat memenuhi standard piawaian yang ditetapkan untuk mencapai kualiti.
So, sehari dua ni memang umi bz dengan persiapan dan proses akhir untuk audit oleh Pejabat Pelajaran Daerah. Segalanya kena sempurna yang penting dokumen2 serta buku rph dan buku latihan murid disemak agar tidak kena OFI atau NCR.
apakah OFI? OFI ialah teguran untuk penambahbaikan
NCR? ialah teguran kerana tidak mematuhi proses kerja.
hmmm...kalau nak cerita tentan kualiti ni..memang banyak..mungkin lain ali selepas dah reda sikit, umi akan cerita denga lebih terperinci lagi tentang SPSK ini dengan kawan-kawan...

No comments:

Post a Comment

UNIT 1 - KURIKULUM KOTEMPORARI QJU3013

http://www.scribd.com/doc/108440757/deifinisi-kurikulum

INFO DARI UMI

SETIAP PAKAIAN TRADISIONAL MEMPUNYAI IDENTITINYA YANG UNIK.
KEUNIKANNYA TERLETAK PADA ;
i - LEHER, TANGAN, SELUAR ATAU KAIN SARUNG
ii - JENIS KAIN
iii- CORAK DAN HIASAN

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...